Den sista terminen för niorna i SBiG pågår för fullt. Detta är en termin som skiljer sig från de tidigare. Studierna kombineras med dansprov i olika nordidska balettskolor eller/och längre söderut på kontinenten. Melissa kom in i Stockholm. Som om detta inte skulle räcka så söker hon även till Tring. Men nu som tidigare låter vi eleven själv berätta:

”Jag planerar att ha dansen i mitt liv även i framtiden och inför gymnasiet har jag planerat att gå antingen på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm eller Tring Park School. Jag har ännu inte sökt till Tring så jag får se ifall jag får ett stipendium eller inte.

Och du sökte till Stockholm, Melissa, varför?  

Jag sökte till KSB för att det är en bra skola där man får en bra dansarutbildning men även en akademisk utbildning, för om man skadar sig och aldrig mer kan dansa är det skönt att ha nån form av grundläggande utbildning så man inte behöver läsa till alla ämnen för att komma in på en högskola eller få ett bra jobb. Därför känns det superskönt att jag har en plats där!

…men du söker också till Tring.

”Tring söker jag till för att man får en fantastiskt bred dansarutbildning med många stilar och för att det finns så många möjligheter att få jobb och kontrakt efter skolgången.”

Om du får välja, berätta om du tänker på någon dansstil som du särskilt tycker om?

”Jag har en väldigt bred stil och preferens skulle jag skulle säga att beroende på mitt ’mood’ och vad jag har för feeling. Jag tycker mycket om jazz, modern, balett , latino mm, så jag kan inte säga att jag har en specifik stil eller typ av dans som jag tycker bäst om att dansa (möjligen att jag föredrar jazz över breakdance eller popping, mest för att inte kan dansa varken eller, haha).

 

Utöver Kungliga och Tring, skulle du kunna tänka dig att studera någon annanstans eller kanske jobba?

Det hade varit jättekul att studera på något ställe i USA eller i något operahus men jag har inga specifika ställen som jag tycker skulle vara en dröm att jobba ellerstudera på. Jag inser att det kanske låter som jag inte har drömmar eller stora ambitioner i.o.m att jag inte har drömställen som jag vill jobba på, men jag känner att mina mål ligger inte i operahus eller på skolor utan dansen får ta mig dit den gör och vart jag än hamnar så kan jag trots allt bara bli så bra som jag tillåter och det är som mina mål, att bli en så bra dansare som möjligt med bra vänner runt omkring och ha kul!

Ett annat mål jag har är att resa mycket, eftersom jag älskar att resa och man kan ju baka in resor med dansen vilket är super! Jag vill inte sätta några strikta krav på min framtid, att jag måste jobba på detta ställe, dansat på denna scen, ha familj och vara topp i mitt kompani innan 25, för om någonting händer och man inte når den ribban trots all förtidsplanering, så känner man sig ju ett misslyckande och att man har failat på livet.

 

Jajamen, en tjej som kombinerar nytta med nöjen! Men säg mig om det finns någon speciell dansare eller artist du följer lite extra?

Misty Copeland har alltid varit en stor förebild för mig, för hon hade inga förutsättningar och fick möta ett stort motstånd men kom ändå ut på toppen. Andra inspirationskällor har faktiskt kommit ifrån lärare jag har haft ex. Danielle de Vries, en fantastisk dansare på Göteborgs Operan. För mig är det inte viktigt hur långa ben dansare har eller hur smal hon är, utan hur dansaren jobbar med sin egen kropp för att få fram något som blir fantastiskt, då blir jag inspirerad.

Några månader kvar i Göteborg varefter det bär åt Stockholm (eller kanske Tring). Glöm oss inte där i stora världen.

Föräldraföreningen önskar dig, Melissa, all lycka och framgång med dina gymnasiestudier! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *